FXM på Försvarshögsko­lan

2011-11-09

FXM deltog den 9 november på Försvarshögskolans arbetsmarknadsdag. Arrangemanget finns till för att studenterna ska kunna komma i kontakt med potentiella arbetsgivare redan under sina studier. Mattias Broman och Karin Trygg från FXM höll föredrag om myndighetens verksamhet, rekryteringsbehovet och gav tips till jobbsökare.

Föredraget var välbesökt och många frågor dök upp, till exempel vilka profiler de som arbetar på FXM har och om FXM tar emot praktikanter.
– Vi är absolut öppna för att ta emot praktikanter längre fram. Vi är dock en relativt nystartad myndighet och vi har för tillfället inte möjlighet att avsätta de resurser det skulle innebära att erbjuda en bra och givande praktik, sa Karin Trygg, som även berättade att flera av de som arbetar på FXM har läst sin utbildning eller gått enstaka  kurser på Försvarshögskolan.

FXM hade också ett informationsbord på arbetsmarknadsdagen. Även dit kom många elever för att fråga om verksamheten och vilka möjligheter det finns att få jobb på FXM. Andra organisationer som deltog på arbetsmarknadsdagen var, till exempel, Försvarsmakten, MUST, FRA, EU-kommissionen, UNHCR och Combitech.

Karin Trygg från FXM talar på Försvarshögskolans arbetsmarknadsdag.

Karin Trygg från FXM talar på Försvarshögskolans arbetsmarknadsdag. Foto: FXM